Topdrukte+bij+tulpenbroeier
Nieuws
© Johan Wissink

Topdrukte bij tulpenbroeier

Het is topdrukte bij tulpenbroeier VaVi Tulips in Luttelgeest. Valentijnsdag komt er aan en dat zorgt voor extra werkzaamheden. 'Met Valentijnsdag proberen we iets meer rood in het schema te hebben', vertelt Stef van Vilsteren.

Als de bollen gerooid zijn in augustus maken ze het schema voor de tulpenbroei. 'Als de bollen gerooid zijn weten we welke bollen geschikt zijn voor welke tijd van het jaar. Daarmee proberen we rekening te houden met de feestdagen.'

Op 17 maart is er een open dag op het bedrijf. 'We hebben net een nieuwe kas gebouwd en om de mensen in de omgeving en de mensen uit het vak de gelegenheid te geven om te komen kijken houden we een opendag.'

Weeromstandigheden

Alle tulpen gaan naar de veiling. Nu Valentijnsdag eraan komt trekt de prijs iets aan. Het broeien van de tulp is ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Van Vilsteren: 'Het is een natuurproduct dus de ene keer gaat het beter dan de andere keer.

Aan het begin van het jaar hadden we veel problemen met het donkere weer, dan is er weinig zon was en veel regen dat is moeilijk broeien. Nu is het beter weer met een beetje vorst is het voor de kwaliteit van de tulp veel beter.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer