Vijfhonderd borden moeten bollenveld beschermen

Vijfhonderd borden met de tekst 'Please do not enter the flower fields' worden de komende weken in de Bollenstreek geplaatst om toeristen uit de velden te houden.

'Als een paar toeristen het land in lopen, zien andere toeristen dat ook. Dan krijg je hele hordes toeristen op de velden', licht initiatiefnemer Anja Jansze van De Tulperij de bordenactie toe. De bollen worden door deze toeristen dan vernield en telers willen de kwaliteit beschermen.

Het toeristenseizoen is deze week gestart met onder meer de opening van de Keukenhof. 'Ze komen uit het buitenland en stappen uit het vliegtuig en weten niet waar ze de informatie kunnen halen over de Bollenstreek. Dit bord met website moet de toeristen helpen', vertelt Jansze.

Er is veel belangstelling voor de borden. 'Er zijn er vijfhonderd gedrukt voor deze regio. Maar ik heb ook al telefoontjes gekregen uit de Flevopolder en Noord-Holland. Daar willen ze de borden ook graag in het land. Daarmee wordt het een boodschap voor heel Nederland en dat zou mooi zijn.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer