Vlaamse glastuinders zien groei weer zitten

Vlaamse glastuinders hebben meer plannen om uit te breiden dan een jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect in Roggel.

Vlaamse+glastuinders+zien+groei+weer+zitten
© Vidiphoto

Ruim 8 procent van de telers onder glas in Vlaanderen zegt de intentie te hebben om uit te breiden. Ten opzichte van 2015 is dit bijna een verdubbeling: toen zei 4,4 procent van de Vlaamse glastuinders te willen groeien.

Minder opvolgers

Het onderzoek toont verder aan dat het percentage opvolgers licht is gedaald. In totaal weet 14,6 procent van de bedrijven dat er iemand klaar staat om het stokje over te nemen. Op ruim 9 procent van deze bedrijven werkt de opvolger al mee en op de overige 5,2 procent moet deze nog instromen.

Voor het tweede jaar op rij is het percentage Vlaamse glastuinders met beëindigingsplannen gedaald. Eind 2016 gaf 6,1 procent aan te willen stoppen. In 2014 was dit percentage 11,4. AgriDirect heeft de Vlaamse glastuinders in november en december 2016 gepeild. Ongeveer 550 telers hebben aan het onderzoek meegewerkt.

Meer uitbreidingsplannen in Nederland

In vergelijking met de Vlaamse telers hebben Nederlandse glastuinders iets meer uitbreidingsplannen (9,9 procent), staan meer opvolgers klaar (20,7 procent) en heeft een groter percentage tuinders de intentie te stoppen (8,5 procent).

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  8° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -3°
  10 %
 • Woensdag
  6° / -6°
  10 %
Meer weer