Meer telers zien trekker als goede investering

In vergelijking met 2015 is het percentage akkerbouwers en vollegrondsgroentetelers dat plannen heeft om te investeren in een trekker of verreiker toegenomen.

Meer+telers+zien+trekker+als+goede+investering
© Nieuwe Oogst

De vollegrondsgroentetelers hebben relatief gezien de meeste investeringsplannen. Ruim 13 procent van de vollegrondsgroentetelers wil een trekker of verreiker aanschaffen, ten opzichte van 11 procent van de akkerbouwers.

Dit blijkt uit de AkkerbouwScanner 2016, de jaarlijkse telefonische inventarisatie van AgriDirect. In de maanden februari tot en met april 2016 werden circa 7.000 agrariërs benaderd.

Nieuwe trekker gewild

De nieuwe trekkers zijn het meest gewild: 6,4 procent van de akkerbouwers en 8,8 procent van de vollegrondsgroentetelers wil graag investeren in een nieuwe trekker. Bij een tweedehands trekker liggen deze percentages op respectievelijk 4,6 en 4,3 procent.

John Deere wordt dit jaar als belangrijkste trekkermerk genoemd door Nederlandse akkerbouwers (23,4 procent) en vollegrondsgroentetelers (24,6 procent). New Holland volgt nipt op de tweede positie met respectievelijk 22,9 en 22,6 procent.

Bij de AkkerbouwScanner 2016 zijn agrariërs benaderd met minstens 10 hectare akkerbouwgrond en/of 2 hectare vollegrondsgroenteteelt. Ze hebben vragen beantwoord over hun bedrijfsactiviteiten, de toekomstintenties en de aanwezigheid van een mogelijke bedrijfsopvolger.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer