Journalistieke prijs voor mestfraude-artikel NRC

Het artikel waarmee NRC-journalisten Joep Dohmen en Esther Rosenberg in november 2017 de de mestfraude in de openbaarheid brachten is beloond met de Tegel voor beste onderzoeksverhaal van 2017.

Journalistieke+prijs+voor+mestfraude%2Dartikel+NRC
© Nieuwe Oogst

De Tegels, die maandagavond werden uitgereikt, zijn de belangrijkste prijzen in de Nederlandse journalistiek. Dohmen en Rosenberg onthulde in NCR in het omvangrijke artikel 'Het Mestcomplot' hoe verschillende schakels in de keten samenwerkten bij de fraude met mest.

'Het Mestcomplot is een prachtige productie: gedegen research en diepgang gaan hand-in-hand met een toegankelijke presentatie in zowel tekst als beeld. De vele feiten en onderzoeksresultaten krijgen in dit verhaal bovendien een menselijk gezicht. Dit vasthoudende onderzoek is vakwerk; Zo presenteer je goede onderzoeksjournalistiek helder en aantrekkelijk aan een groot publiek', aldus de jury van de Tegels.

Plan van aanpak

Het artikel zorgde voor veel commotie in de politiek en de landbouwsector. Het leidde ertoe dat sectorpartijen op verzoek van Landbouwminister Carola Schouten met een plan van aanpak kwamen. Daarnaast stelde de Europese Commissie aanvullende eisen bij het toekennen van de nieuwe derogatie. De Nederlandse overheid moet in de komende jaren strenger toezien op de naleving van de mestregels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer