Opnieuw inval bij W Daas om mestfraude en rode diesel

Bij mesttransporteur W. Daas in Wintelre heeft dinsdag een inval plaatsgevonden. Het bedrijf wordt verdacht van mestfraude en het gebruik van rode diesel, meldt Omroep Brabant. Naar nu blijkt zijn 40 voertuigen in beslag genomen, waarvan 35 vrachtwagens.

Opnieuw+inval+bij+W+Daas+om+mestfraude+en+rode+diesel
© Nieuwe Oogst

Aan de actie werd deelgenomen door politie, douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de belastingdienst. Volgens de omroep zou het daarbij gaan om stelselmatige mestfraude en het gebruik van rode diesel.

Vrachtwagens aan de kant

Sommige vrachtwagens die onderweg waren, zijn aan de kant gezet en in beslag genomen.

Omdat het onderzoek nog loopt, wil de politie verder niets kwijt over de inval. Bij het bedrijf vond november 2016 ook een inval plaats. Ook toen was mestfraude de reden. Verder zou volgens een klokkenluider ook toen worden gereden op goedkopere rode diesel, wat enkel voor landbouwvoertuigen is toegestaan. De opslag daarvan voor dit doel is overigens verboden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer