Eerste+executieveiling+fosfaatrechten
Nieuws
© Wikipedia

Eerste executieveiling fosfaatrechten

De eerste openbare executieveiling van fosfaatrechten start komende zaterdag. Het gaat om de rechten van twee bedrijven, waar de deurwaarder beslag op heeft gelegd. In totaal komt 4.117 kilo fosfaatrechten onder de hamer, goed voor grofweg iets meer dan negentig koeien.

Bij deze veiling gaat het om nettofosfaatrechten. De totale hoeveelheid fosfaatrechten is verdeeld in achttien kavels. Dat maakt het wellicht ook voor melkveehouders interessant om mee te bieden. De kavels sluiten vanaf maandag 23 april tot en met 4 mei.

Een woordvoerder van fosfaatrecht.nu laat weten dat de prijs voor fosfaatrechten momenteel daalt. Dat komt doordat FrieslandCampina het melkaanbod wil sturen. De prijs ligt momenteel tussen de 177,50 en 180 euro per fosfaatrecht.

• Lees meer over fosfaatrechten in ons dossier

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  30 %
Meer weer