Markt boerenkaas rustig en stabiel

De noteringen voor boerenkaas blijven in april op hetzelfde niveau als die van februari. De markt is op dit moment gezond en stabiel.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo blijft op 4,75 euro, die van 16 kilo op 4,90 euro en die van boven de 20 kilo op 5,05 euro. De prijs van Leidse 30+ staat op 5 euro deze maand. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,85 euro per kilo. De stemming blijft goed.

'De verkopen van Boerenkaas zijn prima, de omloopsnelheid is betrekkelijk hoog', meldt de noteringscommissie voor Boerenkaas. 'Veel bereiders merken dit aan de belangstelling voor hun kaas. Handelaren in kaas proberen te sturen in de aanvoer en deze zo af te stemmen op hun afzet en voorraad. Dit lijkt ze steeds beter te lukken, zeker bij een goede afzet.'

Verder meldt de noteringscommissie weinig nieuws. 'De zuivelmarkt geeft niet echt richting aan de melkprijs. Poeders blijven zwak, maar melkvet is fors duurder geworden in de afgelopen maanden. De melkprijzen dalen wel iets, maar minder snel of diep dan eerder verwacht. Uiteindelijk loopt de melkprijs altijd iets achter de markt aan.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 11°
  20 %
 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
Meer weer