Ronald Lotgerink nieuwe voorman Vion

Ronald Lotgerink (57) wordt per 1 september de nieuwe bestuursvoorzitter (CEO) van Vion. Lotgerink is de huidige CEO van Zwanenberg Food Group.

Ronald+Lotgerink+nieuwe+voorman+Vion
© vion

Lotgerink begon zijn loopbaan bij KPMG en trad in 1989 aan bij Zwanenberg Food Group. Daar werd hij in 2007 benoemd tot CEO. Sinds 2014 is hij ook lid van de raad van commissarissen van Vion.

'Vion en de agrarische sector en voedingsindustrie zijn voor Ronald goede bekenden. Hij is zeer goed thuis in de uitdagingen van de internationale vleesmarkten en heeft uitgebreide ervaring met merkproducten, huismerken en de vleesverwerkende industrie. Daarnaast is hij lid van onze raad van commissarissen, wat hem in zijn nieuwe functie een voorsprong oplevert. Hij heeft nauwe banden met leveranciers, klanten en producenten, en is wat ons betreft de perfecte kandidaat', aldus Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion.

Vertrek Kint

Ronald Lotgerink volgt Francis Kint op die, zoals eerder aangekondigd, per 1 juni bij Vion vertrekt. Met de benoeming van de nieuwe CEO zal de raad van bestuur van Vion bestaan uit Ronald Lotgerink en CFO Joost Sliepenbeek. De benoeming tot CEO betekent dat Ronald Lotgerink zal terugtreden als lid van de raad van commissarissen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 4°
  85 %
Meer weer