Vion%2Dtopman+Kint+vertrekt+naar+concurrent+Ter+Beke
Nieuws
© Vion

Vion-topman Kint vertrekt naar concurrent Ter Beke

Topman Francis Kint vertrekt bij slachterijconcern Vion. Hij wordt per 1 juni CEO van de sterk expanderende Belgische vleesgroep Ter Beke, een concurrent van Vion.

De Vlaming Kint trad in september 2015 aan als CEO bij Vion. Hij kwam toen van het grootste groente- en fruitbedrijf van België, Univeg. Eerder werkte hij onder meer bij Sara Lee en bij Chiquita. Bij Vion moest hij orde op zaken stellen na een onrustige tijd met veel wisselingen in het management.

Drie overnames

Zijn nieuwe werkgever Ter Beke is een beursgenoteerde onderneming die alleen al vorig jaar drie andere bedrijven overnam. Dat zijn het Franse Stefano Toselli, het Britse KK Fine Foods en de charcuterietak van het Nederlandse Zwanenberg. In 2016, voor deze overnames, bedroeg de omzet al meer dan 680 miljoen euro.

De omzet van Vion is nog aanmerkelijk groter, 4,75 miljard euro in 2016. Later deze week maakt Kint de jaarcijfers van Vion over 2017 bekend.

Kint volgt bij Ter Beke de huidige CEO Dirk Goeminne op. Die wordt voorzitter van de raad van bestuur. De huidige voorzitter van de raad van bestuur, Louis Verbeke, noemt Kint 'de juiste man op de juiste plaats' bij de Belgische onderneming.

Kennis van de markten

'Hij heeft heel wat ervaring met integratie bij overnames. Zijn uitgebreide kennis van het foodservice en het retailkanaal zal Ter Beke helpen om deze integratie verder uit te bouwen. Bovendien kent hij de markten die relevant zijn voor Ter Beke door en door', aldus Verbeke.

Zelf laat de vertrekkende Vion-topman weten dat hij de mogelijkheid aangrijpt om 'een beursgenoteerde onderneming in mijn thuisland te gaan leiden, ik heb het besluit genomen om deze uitdaging aan te gaan'. De meerderheid van de aandelen van Ter Beke is overigens in handen van de families Coopman en Van der Pluym, via de stichting Coovan.

Vion is gezond

Kint zegt trots te zijn op de versterking van Vion die de afgelopen jaren is gerealiseerd, op de aanzienlijke verbetering van de productie-footprint en op de commerciele resultaten. 'Het bedrijf verkeert nu in goede gezondheid en de drie divisies worden geleid door teams van zeer ervaren managers.'

Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion noemt het 'spijtig' dat Kint vertrekt. 'We zullen hem missen, maar respecteren zijn beslissing en wensen hem alle goeds voor de toekomst.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer