Opgedroogde+subsidiestroom+nekt+Dairy+Training+Centre
Nieuws
© Persbureau Noordoost

Opgedroogde subsidiestroom nekt Dairy Training Centre

Het Dairy Training Centre (DTC) in Goutum vroeg eind vorig jaar vanwege een opgedroogde subsidiestroom zelf het faillissement aan. Curator Rick van der Spek verwacht deze week nog duidelijkheid te kunnen geven over een mogelijke doorstart.

Het DTC is eigendom van de aandeelhouders AB Vakwerk, The Friesian en PTC+. Het collectief van trainers is één van de acht partnerbedrijven in de Dairy Academy. Voor deze Academy, gevestigd in Oenkerk, verzorgden de tien mensen werknemers van DTC trainingen voor onder andere leden-melkveehouders van Royal A-ware en aan werknemers uit de agribusiness. Dergelijke trainingen werden ook verzorgd voor partijen als Cono, bij de Hogeschool in Dronten en op de Dairy Campus in Goutum, waar het DTC zelf is gevestigd.

Volgens de aangestelde curator Rick van der Spek van Trip Advocaten is het de opgedroogde subsidiestroom die DTC in problemen bracht. 'De schulden liepen op en vooral de laatste één à twee jaar werden er verliezen geleden. De leiding van het DTC heeft daarop zelf het faillissementsverzoek ingediend.'

Gunfactor

De verliezen staan haaks op de omzetstijging die trainer Johannes Brolsma en directeur Han Tellegen van het DTC constateren. Brolsma zegt dat na het faillissement uit de markt veel positieve reacties komen waaruit blijkt dat de gunfactor hoog is.

Tellegen wil inhoudelijk niet op de zaak ingaan, maar bevestigt dat er de vraag naar trainingen toe namen. En hij hoopt snel duidelijkheid te krijgen over een doorstart. 'Elke dag geen trainingen verzorgen, betekent geen inkomsten. Ik hoop dat er voor 1 februari in ieder geval complete duidelijkheid is.'

Curator Van der Spek verwacht nog deze week te weten of een doorstart mogelijk is en ook in welke vorm dat dan eventueel zal zijn

Weer

 • Donderdag
  24° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  23° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  25° / 15°
  60 %
Meer weer