Tarweareaal+Verenigde+Staten+stijgt+3+procent
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Tarweareaal Verenigde Staten stijgt 3 procent

Het Amerikaanse landbouwministerie USDA meldt een niet verwachte uitbreiding van het tarweareaal in de Verenigde Staten met 3 procent.

Het ingezaaide tarweareaal in de Verenigde Staten is ongeveer 19,2 miljoen hectare. Daarvan is 13,3 miljoen hectare wintertarwe. Vorig seizoen nog daalde het areaal tarwe naar zo'n 18,6 miljoen hectare. Dat was voor de VS het laagste niveau van de afgelopen honderd jaar.

Ondanks de verwachte uitbreiding van het areaal stegen afgelopen week de tarwenoteringen op de Amerikaanse graanmarkten. Dat is waarschijnlijk een gevolg van de matige condities op de tarwepercelen, meldt RVO in het weekbericht granen. De wintertarwe ontwikkelt zich slecht vanwege een tekort aan vocht. Voor de zomertarwe zorgt de droogte voor minder gunstige zaaiomstandigheden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
Meer weer