Vion+in+race+voor+overname+Veviba+Belgie
Nieuws
© youtube

Vion in race voor overname Veviba Belgie

Vion is geïnteresseerd in de overname van het Belgische Veviba, onderdeel van de Verbist Groep. Veviba kwam negatief in het nieuw nadat zou zijn gesjoemeld met invriesdata van gehakt en ossenstaarten.

Dat meldt Vilt.be op basis van een bericht in 'De Tijd'. 'We kunnen daar weinig concreets over zeggen, maar elke zichzelf respecterende vleesonderneming in Europa kijkt op dit moment naar wat in de Belgische markt gebeurt, dus wij ook', zegt financieel directeur Joost Sliepenbeek van Vion.

Veviba

Door een vleesschandaal staat Veviba sinds kort te koop. De wereldspeler Vion is slechts beperkt actief in ons land. De aankoop biedt een kans, zegt Sliepenbeek. 'Veviba heeft net in Zottegem een prachtige slachterij gebouwd. Maar het gaat ons om de hele keten. De vraag is wat nodig is om die in lijn te krijgen met de filosofie van Vion.'

Veviba is een onderdeel van de Verbist Groep, met slachthuizen in Bastogne, Rochefort en Zottegem.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer