Belgische+slachter+vervalst+invriesdatum
Nieuws
© youtube

Belgische slachter vervalst invriesdatum

Het vervalsen van de invriesdatum voor vlees. Dat was een van zaken die de Belgische voedselwaakhond FAVV vond bij slachterij Veviba in Bastenaken. Bij huiszoeking bleek het gehakt en de ossenstaart niet in orde te zijn.

Deze twee producten vormen een gevaar voor de volksgezondheid. De FAVV heeft gisteren direct de erkenning van het koelhuis en de versnijafdeling van deze slachterij ingetrokken. Veviba levert onder meer aan de supermarkten Colruyt en Delhaize.

Producten uit schappen

Volgens de FAVV bestaat er voor andere producten geen gevaar. Toch is de vondst voor Delhaize reden om alle producten van de Verbist Group voorlopig uit de schappen te halen.

Volgens diverse media zou het bij deze super gaan om 300 producten, voornamelijk rundvlees. Bij Colruyt zijn enkel de producten van Veviba uit de schappen gehaald. Alle overige vleesproducten worden als karkas gekocht en door Colruyt zelf versneden.

Verbist kwam vorig jaar in het nieuws doordat het mishandelen van runderen in Izegem werd gefilmd door een dierenbeschermingsorganisatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  60 %
Meer weer