Annie+Schreijer+wil+ingrijpen+in+Oostvaardersplassen
Nieuws
© Europees Parlement

Annie Schreijer wil ingrijpen in Oostvaardersplassen

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) vraagt de Europese Commissie om in te grijpen in het beheer van natuurgebied Oostvaardersplassen. Volgens haar is het project met grote grazers daar 'gruwelijk mislukt'.

Schreijer-Pierik stelt zowel het 'grootschalig' verhongeren van dieren als de achteruitgang van natuurwaarden aan de kaak. 'Wilgenbossen, vlierstruwelen en rietpercelen zijn verwoest door wanhopige grote grazers. Hongerige herten trekken het moeras in waardoor de unieke Natura 2000-waarden in het geding komen.'

Ze eist nu dat de Europese Commissie ingrijpt in het grote grazersbeleid van Staatsbosbeheer en de provincie Flevoland om verdere schade aan natuurwaarden en onnodig dierenleed te voorkomen. Brussel moet met spoed beheermaatregelen, verwijdering of verplaatsing van het overschot grote grazers gaan opleggen, aldus de Europarlementariër.

Bijvoeren

Tot het zover is wil ze dat de grote grazers bijgevoerd worden. Ze vraagt bovendien opheldering aan de Europese Commissie of de verhongering in Flevoland past bij de EU-beginselen op het gebied van dierenwelzijn en natuurbeheer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer