Schapen in Limburg zijn gedood door wolf

De schapen die in Lottum, Venlo en bij Heythuysen (Limburg) dood werden gevonden zijn gedood door een wolf. Dat meldt provincie Limburg.

Schapen+in+Limburg+zijn+gedood+door+wolf
© Pixabay

De kans is groot dat het om de wolf gaat die medio deze maand in Opoeteren in België in het verkeer verongelukte, aldus de provincie. Het aangetroffen dna in de bijtwonden van de schapen is in elk geval van hetzelfde genetische type als van deze wolf. Omdat nu onomstotelijk vaststaat dat de schapen door een wolf zijn gedood, ontvangen de eigenaren een vergoeding.

De wolf is op grond van Europese regels een streng beschermde diersoort. De provincie komt tegemoet in eventuele schade die is veroorzaakt door een wolf. Eigenaren ontvangen 100 procent van de waarde van het gedode vee en eventuele dierenartskosten voor gewonde dieren. Er moet daarvoor wel via dna zijn aangetoond dat het inderdaad om een wolf gaat, of er moet uit sporenonderzoek zijn gebleken dat een wolf zeer waarschijnlijk de veroorzaker is van de schade.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / -1°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  10 %
Meer weer