Wolf gespot in Oost-Nederland

Er zou dinsdag opnieuw een wolf in Nederland zijn gezien. Ergens tussen Almelo en Coevorden is het dier gespot en gefotografeerd door een vrachtwagenchauffeur, meldt RTV Oost.

Wolf+gespot+in+Oost%2DNederland
© Europese Commissie

De waarneming wordt bevestigd op Wolven in Nederland, het platform van Natuurmonumenten, ARK Natuurontwikkeling, FREE Nature, Koninklijke Jagersvereniging, IVN, IFAW, Studio Wolverine, Rewilding Foundation, Zoogdiervereniging, van Bommel Faunawerk en Wereld Natuur Fonds.

Experts van Wolven in Nederland en het Duitse Lupus Institut bevestigen dat het om een wolf gaat. Wolven in Nederland houdt het op een 'waarneming in Twente', 'om de wolf rust te geven wordt de exacte locatie niet vrijgegeven.'

Tweede waarneming dit jaar

De waarneming van vanochtend is de tweede waarneming van dit jaar. Rond de jaarwisseling liep er een door Oost- en Zuid-Nederland. Doordat deze wolf een zender had, was zijn traject goed te volgen. Uiteindelijk is deze wolf België ingelopen.

Volgens Wolven in Nederland laat de waarneming van vandaag zien dat de wolf bezig is met een opmars in Nederland. Dat is goed te verklaren, want in Duitsland groeit de wolvenpopulatie gestaag. Sinds de eerste wolvenroedel in 2000 is de Duitse populatie gegroeid naar 60 roedels in het winterseizoen van 2016/2017.

Sinds 2015

De eerste waarneming van een wolf in Nederland was in maart 2015, in Drenthe en Groningen. Daarna was er in 2016 een waarneming in Overijssel, in 2017 in Drenthe, Gelderland en Overijssel. Rond de jaarwisseling doorkruiste een wolf dus een groot gedeelte van Nederland.

Niet alle meldingen kunnen daadwerkelijk bevestigd worden. Volgens Wolven in Nederland is de kans groot dat meer wolven ons land aandoen dan officieel vastgesteld. Van een permanente vestiging is echter nog geen sprake.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer