Pleidooi voor internationale agrifoodtop

Er moet een internationale topconferentie komen over de verduurzaming van de agfrifoodsector. Doordat landen te veel individueel naar oplossingen blijven zoeken verloopt dit proces veel te langzaam.

Pleidooi+voor+internationale+agrifoodtop
© FFA

Louise Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen Universiteit & Research, deed deze oproep dinsdag tijdens het congres Forum for the Future of Agriculture (FFA) in Brussel. Volgens Fresco groeit de weerstand tegen de landbouw door de zorgen die er zijn over het klimaat, de water- en bodemkwaliteit en afname van de biodiversiteit.

'Er is iets aan de hand. Voedsel is een bron van zorg geworden. Het vertrouwen in de wetenschap, de politiek en boeren loopt terug', aldus Fresco in haar toespraak.

Opties en scenario's

Een internationaal akkoord over de toekomst van de landbouw moet volgens haar opties en scenario's schetsen waar politici mee aan de slag kunnen gaan. De Europese Unie moet hier volgens Fresco een leidende rol in nemen.

Een landbouwtop kan op instemming rekenen van Eurocommissaris Frans Timmermans. Volgens hem is de kans groot dat deze er komt. 'De productie van voldoende en duurzaam geproduceerd voedsel is een uitdaging voor alle continenten. Alle grote spelers moeten meedenken aan een oplossing.'

• Lees het hele verhaal: Verduurzaming wereldwijde landbouw verloopt te langzaam

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
Meer weer