Verjongingskuur+moet+imago+asperge+opkrikken
Nieuws
© VidiPhoto

Verjongingskuur moet imago asperge opkrikken

De aspergesector wil deze groente een verjongingskuur geven. De promotie richt zich meer op de jonge consument.

'Asperges zijn hip, gemakkelijk en op vele verschillende manieren te bereiden. Ze zijn overal te koop en vooral heel lekker. Om juist deze voordelen aan een jonger publiek duidelijk te maken, gooien we de publiciteit van het hele seizoen over een andere boeg', vertelt Marleen Stegeman, coördinator van het Nederlands Aspergecentrum.

Vanaf dit jaar is de opening van het aspergeseizoen en de Dag Van Asperge anders. 'We richten ons vooral op alle voordelen die de asperge biedt, zoals gemak, variatie en de makkelijke verkrijgbaarheid', vervolgt Stegeman.

Bloggers en vloggers

Dit jaar voert het Nederlands Aspergecentrum een landelijke campagne waarbij bloggers en vloggers aan het woord komen door middel van een '15-minuten-kookchallenge'. Op 5 april gaat deze kookchallenge van start met het uitreiken van een goodybag, gevuld met verse asperges. Food bloggers en vloggers gaan dan aan slag met het bedenken van een recept dat in 15 minuten te bereiden moet zijn. Het lekkerste recept krijgt veel publiciteit via de fanbase van het Nederlands Aspergecentrum.

5 april is ook de datum van de nationale kick off van het aspergeseizoen, die in Markthal Rotterdam plaatsvindt. Het nationale aspergeseizoen wordt die dag officieel geopend door het Nederlands Aspergecentrum. Op deze dag wordt ook de nieuwe campagneslogan bekendgemaakt.

Drie sponsoren

Het Nederlands Aspergecentrum zet zich in voor de generieke promotie van deze groente. Sponsoren zijn The Greenery, ZON fruit & vegetables en Teboza. De drie staan voor 1.800 hectare aspergevelden in Nederland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  35° / 23°
  20 %
Meer weer