Nieuwe+kennissamenwerking+voor+asperge
Nieuws
© Nieuwwe Oogst

Nieuwe kennissamenwerking voor asperge

Adviesorganisatie Delphy en kennisplatform v/d Grond gaan samenwerken aan kennisuitwisseling in de aspergesector. Volgens de organisaties is dat nodig om het kennisniveau in deze teelt hoog te houden, nu andere adviserende partijen zijn weggevallen.

De twee partijen werken ook al samen in de kennisuitwisseling voor andere gewassen. In de loop van 2018 gaan Delphy en v/d Grond diverse initiatieven uitrollen waarin ze de sector van kennis voorzien. Zo houden ze in ieder geval een demodag asperge. De datum daarvan is nog niet bekend.

Aceera

Roy Schoenmakers gaat zich bij Delphy specifiek richten op de advisering in aardbeien en asperge. Hij werkte voorheen bij Aceera als adviseur asperge. Eind vorig jaar werd aspergecentrum Aceera in Horst opgeheven door Stichting Agrarisch Limburg. Eerder werd proeftuin Meterikseveld in Horst al opgeheven.

Binnen de samenwerking is de kerntaak het organiseren van kennisoverdracht door middel van netwerkbijeenkomsten, ondersteund door het vakmagazine v/d Grond.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer