Minister+betreurt+harde+woorden
Nieuws
© Dirk Hol

Minister betreurt harde woorden

Minister van Landbouw Carola Schouten betreurt dat bij de 'kalverfraude' het beeld is ontstaan dat melkveehouders op grote schaal fraudeerden. 'Ik heb onderschat wat de impact is geweest door dit zelf zo naar buiten te brengen', zegt zij zaterdag in de Volkskrant.

Begin februari werden 2.100 boerderijen geblokkeerd voor de aan- en afvoer van dieren op verdenking van fraude met hun kalverenadministratie. De bewindsvrouw maakte dit zelf bekend en gebruikte woorden als 'geknoeid' en 'fraude'.

In de Volkskrant erkent Schouten dat ze niet wist in hoeverre sprake was van fouten of van gesjoemel en dat ze heeft onderschat hoe haar woorden overkwamen. 'Het was echt niet mijn intentie om een hele sector weg te zetten', zegt Schouten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer