Schouten+wil+samenleving+horen+over+nieuw+GLB
Nieuws
© Dirk Hol

Schouten wil samenleving horen over nieuw GLB

De discussie over het toekomstige Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) moet niet alleen door boeren en tuinders worden gevoerd. Het is heel belangrijk dat de hele samenleving er bij betrokken wordt, vindt LNV-minister Carola Schouten.

De bewindsvrouw zei dat dinsdag tijdens het GLB-debat in het Haagse LTO-kantoor. Ze stond daar samen met EU Landbouwcommissaris Phil Hogan boeren, tuinders en Wageningse studenten te woord.

'Het gaat om de voedselvoorziening en om de kwaliteit van ons voedsel', aldus Schouten. 'En om een voedselproductie waarmee boeren en tuinders ook nog een goede boterham kunnen verdienen. Dat gaat de hele samenleving aan'.

Veel bredere dialoog

Ze suggereerde dan ook dat het landbouwdebat van dinsdag de start zou moeten zijn van een veel bredere dialoog. Zij wil zich daar de komende tijd voor inzetten en er ook aan meedoen, aldus de bewindsvrouw.

Ze riep de boeren en tuinders nog eens extra op om bij de voorbereiding van het nieuwe GLB na 2020 duidelijk te laten weten wat voor hen van belang is. 'Nu kun je invloed uitoefenen, pak die kans', is haar advies.

Weer

 • Maandag
  11° / 3°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  70 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer