John Deere komt met nieuwe lijn oprolpersen

John Deere introduceert een volledig assortiment nieuwe oprolpersen met variabele perskamer als opvolging voor de vorige modellen van de 800 en 900-serie.

John+Deere+komt+met+nieuwe+lijn+oprolpersen
© Eigen Foto

De V451G-, V451M/V461M- en V451R/V461R/C451R/C461R-balenpersen zijn ontworpen om te werken in alle soorten gewascondities, van nat tot zeer nat. Volgens John Deere bieden de balenpersen de landbouwers en loonwerkers veelzijdigheid, efficiëntie en gebruiksgemak.

De V451G geeft de beste prestatie bij droge gewassen en kan een verscheidenheid aan output verwerken, van laag tot gemiddeld volume. Daarbij ligt de focus op het zo snel mogelijk produceren van perfect gevormde balen. Kenmerken van de machine zijn een duurzaam gelast frame voor extra zware taken en een invoersysteem met een oppak- en uitgelijnde vijzelrotor met een grote diameter.

Hoge capaciteit

De V451M/V461M multicrop-persen zijn voor gebruik bij een constant gemiddeld volume of op de drukste tijden, wanneer snelheid en prestatie met hoge capaciteit benodigd is. Het standaard loskoppelingssysteem voor de bodemplaat gebruikt een parallellogrammechanisme en is de breedste op de markt. Daardoor kan de bestuurder direct vanuit de cabine van de trekker verstoppingen verwijderen.

Hoge dichtheid, hoge kwaliteit en hoogwaardige specificaties zijn de belangrijkste kenmerken van de V451R/V461R-modellen, die zijn ontwikkeld om te voldoen aan de vereisten van hoge output van loonbedrijven en grotere veehouderijen. Zoals in 2012 geïntroduceerd in de oprolpersen van de 900-serie, kan het snellossysteem (FRS), in combinatie met het invoersysteem met hoge capaciteit, meer dan 120 balen per uur produceren. Al deze kenmerken zijn nu tevens beschikbaar als perswikkelcombinatie van deze modellen onder de naam C451R/C461R.

Vervanging assortiment

'De introductie van deze nieuwe oprolpersen met variabele perskamer betekent een voltooiing van de vervanging van het gehele assortiment John Deere-balenpersen in de afgelopen twee jaar', zegt Philipp Ostermann, marketingmanager van de fabriek in Arc-lès-Gray in Frankrijk. 'Met de huidige line-up kunnen wij elke klant de meest geschikte machine bieden voor de gewassen en condities van hun boerderij.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / -1°
  25 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  25 %
 • Donderdag
  14° / 10°
  80 %
Meer weer