Zuid%2DAfrika+kampt+met+grootste+listeria%2Duitbraak+ooit
Nieuws
© Eigen Foto

Zuid-Afrika kampt met grootste listeria-uitbraak ooit

Zuid-Afrika kampt met de grootste uitbraak wereldwijd van listeria ooit. Die bacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. De uitbraak kostte zeker al 180 mensen het leven, , meldt de NOS.

Volgens de Zuid-Afrikaanse overheid is polony, een soort boterhamworst, de bron van de listeria-vergiftiging. Consumenten wordt geadviseerd om geen verwerkt vlees meer te eten. Zuid-Afrikaanse supermarkten halen al het verwerkte vlees uit het schap, geeft de NOS aan.

Onder meer Zambia, Malawi, Botswana, Namibië en Mozambique hebben per direct een importverbod ingesteld op vlees, zuivelproducten, groente en fruit uit Zuid-Afrika. Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vormt de listeria-uitbraak geen gevaar voor Nederland. 'Anders hadden we dat al veel eerder gesignaleerd. De Zuid-Afrikaanse producten zijn hier ook niet te krijgen.'

Weer

 • Woensdag
  26° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  20 %
Meer weer