LTO+wil+oplossing+voor+fosfaatrechten+vleesvee
Nieuws
© VidiPhoto

LTO wil oplossing voor fosfaatrechten vleesvee

LTO Nederland dringt er bij het ministerie van Natuur, Landbouw en Voedselkwaliteit (LNV) op aan om in het fosfaatrechtenstelsel een oplossing te vinden voor vleesveehouders.

Het ministerie van LNV zou op 1 maart de sector meer duidelijkheid geven over de uitwerking en invulling van het dit stelsel voor met name zoogkoeienhouders en hun jongvee. Dit overleg is nu verschoven naar 9 maart 2018.

'De koek is op', reageert Wouter Hartendorf, vakgroepvoorzitter Vleesveehouderij van LTO Nederland. 'Het is belangrijk dat onze leden snel meer duidelijkheid krijgen en er na 9 maart concrete stappen kunnen worden gezet.'

Het tijdspad na het overleg is nog onbekend en een periode van onzekerheid is op dit moment onoverkomelijk. Feit blijft dat het fosfaatrechtenstelsel ook voor de diercategorieën 101 en 102 en reeds in werking is sinds 1 januari 2018.

• Klik hier voor dossier Fosfaatrechten

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer