VleesveeNL+pakt+kennisvacu%C3%BCm+rundvlees+aan
Nieuws
© VidiPhoto

VleesveeNL pakt kennisvacuüm rundvlees aan

De Nederlandse vleesveesector is woensdag gestart met Stichting VleesveeNL. Daarmee wil de keten de ondernemerskracht van de vleesveesector in de volle breedte versterken door gezamenlijk de belangen te behartigen.

De oprichters van de stichting zijn: LTO Nederland, de Federatie Vleesveestamboeken Nederland, de samenwerkende vleesvee-integraties en Vee&Logistiek Nederland.

De belangen van de Vleesveesector worden volgens deze organisaties op dit moment niet centraal behartigd. Dat leidde tot een kennisvacuüm bij beleidsmakers en consumenten over de werkwijze op Nederlandse rundvleeshouderij en vooral over de grote meerwaarde van Nederlands rundvlees.

Gespreksp

VleesveeNL richt zich uitsluitend op vleesveeketen. Ze wil gesprekpartner zijn voor overheden, maatschappelijke organisaties en andere belanghebbenden. Daarnaast richt de stichting zich op taken rondom de productie, afzet, promotie, informatievoorziening en kwaliteitsverbetering van Nederlandse rundvlees.

Voorzitter is Limousin-vleesveehouder Jacco Keuper uit Megchelen. Het bestuur bestaat verder nog uit zeven leden. Namens de LTO-vakgroep Vleesveehouderij zitten voorzitter Wouter Hartendorf en Niels Mureau in het bestuur van VleesveeNL. Mureau is secretaris van de nieuwe organisatie.

Nederland telt ruim 4.100 vleesveehouders. Daarvan zijn er 2.500 georganiseerd. Zij houden naar schatting 232.000 runderen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  11° / 1°
  10 %
 • Maandag
  12° / 0°
  10 %
Meer weer