Korteweg+opent+vleesvervangend+restaurant+in+Den+Haag
Nieuws
© jaap korteweg

Korteweg opent vleesvervangend restaurant in Den Haag

Vegetarische slager Jaap Korteweg opent over vier weken in Den Haag een restaurant waar alleen vleesvervangers geserveerd gaan worden. Hij wil ermee aantonen dat zijn producten van uitstekende kwaliteit zijn.

Het restaurant komt aan de Hooikade, midden in het uitgaansgebied van Den Haag. Eerder was in het pand restaurant New York gevestigd, Korteweg heeft nu als werktitel voor zijn project New Pork gekozen.

De vegetarische slager ziet het restaurant als een mogelijkheid om te laten zien dat zijn vleesvervangers bij een goede bereiding kunnen concurreren met 'echt' vlees. Bovendien is er volgens hem een goede markt voor vegetarische restaurants.

Slagerij gaat dicht

De vegetarische slagerij elders in Den Haag, waar Korteweg voor het eerst met zijn producten naar buiten trad, gaat binnenkort dicht. Het pand maakt onderdeel van een enkele jaren durend renovatieproject.

Het is de bedoeling om na de renovatie ook in dit pand een eetgelegenheid te openen, liet Korteweg weten bij een perspresentatie van zijn plannen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer