Natuurfederaties+richten+Werkplaats+Voedselbossen+op
Nieuws
© Han Reindsen

Natuurfederaties richten Werkplaats Voedselbossen op

Natuur en Milieufederaties van Friesland, Groningen en Drenthe richten de Werkplaats Voedselbossen Noord-Nederland op. Doel is het vergoten van de kennis over deze manier van voedselproductie.

Met de werkplaats hopen de Natuur en Milieufederaties een versnelling teweeg te brengen in de opstart van de voedselbossen in Noord-Nederland. De organisaties merken dat er veel startende lokale initiatieven ontstaan. Deze initiatieven ontbreekt het echter vaak aan kennis en startkapitaal voor de opstartfase om daadwerkelijk tot actie te komen.

De Natuur en Milieufederaties starten begin maart 2018 met een vragenlijst voor geïnteresseerde of reeds opgestarte initiatieven. Aan de hand van de resultaten van deze enquête zullen de organisaties op 11 april een eerste startbijeenkomst houden om de belangrijkste vragen en knelpunten in kaart te brengen.

Praktisch

De werkplaats is van belang om praktische problemen rondom een lokaal voedselbosinitiatief of een specifieke hobbel op te lossen, maar speelt ook een belangrijke rol in het verspreiden en vergroten van de regionale kennis, aldus de initiatiefnemers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer