Arla sluit Deense kaasfabriek in 2019

Het bestuur van het coöperatieve zuivelconcern Arla Foods heeft besloten om de kaasfabriek in het Deense Lillebaelt in 2019 te sluiten. Dat schrijft Zuivelzicht.

Arla+sluit+Deense+kaasfabriek+in+2019
© Arla

Arla zal de productie van de witschimmelkaas onder het merk Castello overhevelen naar de fabriek in Troldhede. Volgens het zuivelconcern zijn daar betere mogelijkheden voorhanden voor langdurige investeringen in kwaliteit en efficiency.

'Uit onze uitvoerige analyse van de zuivelfabriek in Lillebaelt blijkt dat voortzetting van de productie daar niet winstgevend is', zegt Lars Dalsgaard, bij Arla onder andere verantwoordelijk voor de wereldwijde kaasproductie.

Kosten dalen

Volgens Dalsgaard zouden er forse investeringen in de fabriek in Lillebaelt nodig zijn om daar rendabel te kunnen produceren. 'In de fabriek in Troldhede wordt nu de productie van witschimmelkaas gebundeld, zodat onze kosten dalen. Dat is een voordeel voor onze melkveehouders, de eigenaren van Arla Foods.'

De fabriek in Lillebaelt wordt in 2019 gesloten. Intussen gaat Arla in gesprek met de 64 medewerkers om voor hen een nieuwe arbeidsplaats binnen of buiten de onderneming te zoeken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    12° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 9°
    70 %
Meer weer