Uienpool+Agrifirm+7%2C40+euro
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Uienpool Agrifirm 7,40 euro

In het eerste jaar van de uienpool met korte opslag van Agrifirm heeft de poolcommissie de poolprijs vastgesteld op 7,40 euro per 100 kilo. In deze pool is de verkoop direct na de oogstperiode gestart en de laatste uien zijn in januari afgeleverd.

Vanaf de kerstperiode heeft de pool geprofiteerd van enkele korte oplevingen in de markt. Voor de kerstperiode was de stemming in de uienmarkt flauw als gevolg van een groot aanbod vanuit verschillende regio's.

Vanaf het begin van de verkoopperiode worden vanuit de pool, in gelijke mate en regelmatig uien uit de pool verkocht en daardoor profiteren alle pooldeelnemers van de opleving van de markt in januari.

Korte opslag

Agrifirm biedt, naast de commissionairsrol, al vele jaren voor de Nederlandse uientelers meerdere uienpools aan. Op verzoek van de telers is in 2017 een nieuwe uienpool geïntroduceerd, de uienpool met korte opslag. Deze nieuwe pool past wat betreft looptijd precies tussen de aflandpool en de bewaarpool in.

Leden van Agrifirm ontvangen boven op de poolprijs medio 2018 het ledenvoordeel ter hoogte van 1 euro per ton. Hiermee komt de poolprijs op 7,50 euro per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer