Nieuwe algen geschikt voor dieetvoeding

Nutress dat microalgen produceert voor de voedings- en farmaceutische industrie, start met de productie van een tweede algen stam: Chlorella vulgaris, onder meer voor diervoerders.

Nieuwe+algen+geschikt+voor+dieetvoeding
© Nieuwe Oogst

Naast de bestaande productie van Chlorella sorokiniana begint Nutress nu met de grootschalige teelt van de verse water microalgen stam Chlorella vulgaris.

Met deze nieuwe algenstam vergroot Nutress de mogelijkheid om nieuwe voedingsstoffen met een hoge voedingswaarde beschikbaar te maken. De algen zijn rijk aan specifieke voedingsstoffen, zoals aminozuren, vetzuren en antioxidanten.

Commercieel

'Dankzij deze nieuwe stam verbreedt Nutress haar commerciële kansen in diverse gebieden', aldus directeur Reinier Smit. 'We zijn ervan overtuigd dat onze kweekwijze bijdraagt in het beschikbaar maken van goede voeding voor iedereen.'

De nieuwste algenstam wordt aangeboden aan verschillende bedrijfssegmenten, variërend van diervoeders en levensmiddelen tot de nutraceutische en cosmetische industrie. De meest voorkomende formules zoals poeder, tabletten en capsules zijn beschikbaar. Meer toepassingen worden binnenkort gelanceerd.

Nutress is opgericht in 2012 en is uitgegroeid tot het grootste algen voedingsbedrijf in Europa. Het bedrijf is gevestigd in Ochten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer