Nieuwe+algen+geschikt+voor+dieetvoeding
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nieuwe algen geschikt voor dieetvoeding

Nutress dat microalgen produceert voor de voedings- en farmaceutische industrie, start met de productie van een tweede algen stam: Chlorella vulgaris, onder meer voor diervoerders.

Naast de bestaande productie van Chlorella sorokiniana begint Nutress nu met de grootschalige teelt van de verse water microalgen stam Chlorella vulgaris.

Met deze nieuwe algenstam vergroot Nutress de mogelijkheid om nieuwe voedingsstoffen met een hoge voedingswaarde beschikbaar te maken. De algen zijn rijk aan specifieke voedingsstoffen, zoals aminozuren, vetzuren en antioxidanten.

Commercieel

'Dankzij deze nieuwe stam verbreedt Nutress haar commerciële kansen in diverse gebieden', aldus directeur Reinier Smit. 'We zijn ervan overtuigd dat onze kweekwijze bijdraagt in het beschikbaar maken van goede voeding voor iedereen.'

De nieuwste algenstam wordt aangeboden aan verschillende bedrijfssegmenten, variërend van diervoeders en levensmiddelen tot de nutraceutische en cosmetische industrie. De meest voorkomende formules zoals poeder, tabletten en capsules zijn beschikbaar. Meer toepassingen worden binnenkort gelanceerd.

Nutress is opgericht in 2012 en is uitgegroeid tot het grootste algen voedingsbedrijf in Europa. Het bedrijf is gevestigd in Ochten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  20 %
Meer weer