Vroeg+werken+in+rijgewassen+met+Alliance+363+VF%2Dband
Nieuws
© Eigen Foto

Vroeg werken in rijgewassen met Alliance 363 VF-band

De 363 VF-band van Alliance rijdt comfortabel over de weg en geeft minder bodemverdichting in het veld. Volgens de fabrikant heeft de band daarnaast een goede zelfreiniging en een betere tractie.

Het seizoen voor rijgewassen stelt landbouwers voor heel wat uitdagingen: de bodem heeft heel wat te verduren, meer tijd op de weg en steeds vaker moeten werken in weersomstandigheden die niet ideaal zijn.

Alliance Tire Group (ATG) vroeg zijn eindgebruikers wat het werken in rijgewassen nog efficiënter, sneller en comfortabeler zou kunnen maken. De belangrijkste punten die naar voren kwamen waren meer rijkwaliteit, minder bodemverdichting en een gelijkmatiger rit.

Het antwoord van ATG op deze behoeften is de Alliance 363 met een hoge flexietechnologie (VF) waardoor met meer invering is te werken. Bij dezelfde bandenspanning is tot 40 procent meer belasting mogelijk ten opzichte van reguliere banden.

Rijkwaliteit

De banden zijn zo gemaakt dat ze in het veld dezelfde rijkwaliteit bieden als bij het rijden op de weg. Bij het werken in rijgewassen biedt het rijcomfort van flotatiebanden gecombineerd met smalle profielen een oplossing voor zware en snel rijdende sproeimachines en trekkers.

Het innovatieve ontwerp van de nokken van de Alliance 363 VF zorgt voor grip en rijstabiliteit, met blijvend hoge trekkracht op zowel een harde als zachte ondergrond en bij snelheden tot 65 kilometer per uur. De band heeft goede zelfreinigende eigenschappen, zelfs in zware klei.

Naast de VF-technologie, die voor extra bodembescherming zorgt, omvat het ontwerp van de Alliance 363 VF ook meer rubber voor een langere levensduur van de band en een karkasconstructie met stalen band, voor een gelijkmatige bodemdruk en langere levensduur van het loopvlak.

Brandstofverbruik

De band zakt minder diep weg. Daarom hoeft de band niet uit de grond te klimmen maar rolt hij geweldig soepel. Deze kenmerken zorgen voor lagere brandstofkosten, 'Het lagere brandstofverbruik is merkbaar, zegt Menno Timmer, ondernemer in de bloemensector en gebruiker van de Alliance 363 VF.

De Alliance A363 is verkrijgbaar in zes veelgevraagde maten: VF 270/95R48, VF 230/95R48, VF 270/95R54 en VF 380/90R46. De band is met name geschikt voor alle spuittrekkers, landbouwtrekkers, zelfrijdende en getrokken spuitmachines en trekkers voor rijgewassen.

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  60 %
Meer weer