Annaburger+kipper+rijdt+constant+op+lage+bandenspanning
Nieuws
© Eigen Foto

Annaburger kipper rijdt constant op lage bandenspanning

RosierGreidanus in Winsum (Friesland) heeft een landbouwkipper van Annaburger in de productlijn die constant op lage bandenspanning kan rijden.

Annaburger heeft deze kipper ontwikkeld om het probleem van bodemverdichting in de akkerbouwsector door een hoge bandenspanning te voorkomen. De laatste jaren is hier met name bij trekkers veel aandacht voor. De meeste bandenproducenten kunnen al goede banden leveren waardoor trekkers constant op 1 bar kunnen rijden. De kieper rijdt vervolgens vaak op ongeveer 2 bar.

Uit een onderzoek van Michelin, die is uitgevoerd op Britse proefbedrijven, blijkt dat er een meeropbrengst van gemiddeld 150 euro extra per hectare is te behalen, wanneer boeren het land alleen bewerkt met machines op een lage bandenspanning. Het probleem is dat er volgens de bandentabel vaak niet snel genoeg met volle vrachten mag worden gereden.

Bandenkeus

Annaburger heeft een drie-asser speciaal ontwikkeld die het gewicht optimaal verdeeld over de assen en de dissel, en hierbij goed op de bandenkeus gelet. Hierdoor is het mogelijk om op het land en op de weg met een bandenspanning van onder de 1,2 bar te rijden. Onder de Annaburger HTS 29.12 kunnen onder andere Alliance 710/50R26.5 banden. Hiermee is tot een maximum snelheid van 40 kilometer per uur met 1,2 bar te rijden.

Voor de maximale opbrengst en de minimale bodemdruk heeft Annaburger een luchtdrukwisselsysteem beschikbaar die in een snel tempo de bandendruk kan verhogen. Door het toepassen van dit luchtdrukwissel is er zowel op de weg als op het land met een optimale bandenspanning te rijden. Dit kan brandstof besparen en bodemverdichting voorkomen.

Naast Annaburger is mechanisatiebedrijf RosierGreidanus onder andere importeur van Zunhammer, Holmer en Budissa en Malone.

Weer

 • Woensdag
  35° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  35° / 23°
  20 %
Meer weer