Omzet+Amazone+stijgt+naar+record+van+457+miljoen+euro
Nieuws
© Eigen Foto

Omzet Amazone stijgt naar record van 457 miljoen euro

In boekjaar 2017 steeg de omzet van de Amazone naar een record van 457 miljoen euro. In vergelijking met een jaar eerder (406 miljoen euro) groeide de omzet met 12,6 procent.

De vraag naar nieuwe machines is over het complete productieprogramma van Amazone gelijkmatig gestegen. De omzet van de productgroepen grondbewerking en gewasbescherming ontwikkelden zich het sterkst.

Dankzij het hoge exportaandeel van ongeveer 80 procent was er sprake van aanzienlijke omzetstijgingen in 2017. Vooral de markten in Polen, Roemenië, Oekraïne, Kazachstan, Zuid-Afrika en Wit-Rusland deden het goed.

Tevens werd er een positieve omzetontwikkeling gerealiseerd op de belangrijke afzetmarkten in Duitsland en Oostenrijk. Ook de verkoop in Frankrijk ontwikkelde zich in 2017 boven verwachting goed.

Investeringen

In totaal werkten er in 2017 ongeveer 1.850 medewerkers bij Amazone, waarvan 130 leerlingen. Het bedrijf heeft meer dan 7 procent van de omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling. De investeringen in vaste activa bedroegen in 2017 meer dan 15 miljoen euro.

De belangrijkste gebeurtenis voor de uitbreiding van de Amazone-Werke was in augustus 2017, de start van de nieuwbouw op de nieuwe locatie in Bramsche. Op een 24 hectare groot terrein bouwt Amazone op dit moment een pand met een totale grondoppervlakte van 16.000 vierkante meter voor de eindmontage van de Amazone UX-getrokken veldspuiten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 20°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer