Toch akkoord over dijkversterking Kampereiland

Gemeente Kampen, Provincie Overijssel en Waterschap Drents Overijsselse Delta hebben een akkoord bereikt over de dijkversterking van de buitenpolders van Kampereiland.

Toch+akkoord+over+dijkversterking+Kampereiland
© Freddy Schinkel

De vergunningprocedures voor de dijkversterking kunnen nu in gang worden gezet. Op basis van een aangepast plan is gebleken dat binnen beschikbaar budget kan worden voldaan aan de veiligheidseisen die de provincie eerder heeft vastgesteld. Het waterschap en de provincie financieren samen de dijkversterking.

Beschikbare grond

Een belangrijke reden dat het plan nu wel binnen het budget is te realiseren, is dat er kan worden gewerkt met lokaal beschikbare grond en er geen klei en zand hoeft te worden aangevoerd van buiten het gebied. Onder voorbehoud van eventuele bezwaar- en beroepsprocedures is het mogelijk de uitvoering nog dit jaar te starten.

Binnenkort worden de direct betrokken inwoners van het Kampereiland uitgenodigd voor een persoonlijke toelichting op de plannen. Vorige maand moesten er vanwege een storm nog duizenden zandzakken op de dijken worden gelegd om de veiligheid van het gebied te waarborgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer