Hoge kwaliteit op Bloembollen Vakdagen

De kwaliteit van de tulpen op de Bloembollen Vakdagen Flevoland in Creil is hoger dan andere jaren. Volgens organisator Stef Meurs heeft dat te maken met een goed groeiseizoen.

'De weersinvloeden zijn goed geweest. Dat bol heeft daardoor meer energie opgezogen. Anderzijds is ook het assortiment veranderd door de jaren heen. Die verschuiving zien we ook terug op de Bloembollen Vakdagen. Het assortiment is zwaarder. Van nature al.'

Er zijn dit jaar dertig inzenders. Dat is twee meer dan vorig jaar. Eén teler springt met kop en schouder boven de rest uit. 'De tuin van De Jong. Hij heeft twee eerste prijzen en één tweede prijs. Dat zie je terug aan de bekers die tussen de tulpen staan. Dat valt wel op.'

Workshops

In de ochtenden worden workshops georganiseerd. Nieuw dit jaar is een workshop speciaal voor vrouwen. Daar kwamen volgens Meurs zo'n vijftig deelnemers op af. 'Ik heb heel even gespiekt om de hoek. Maar de workshop bestond uit creatief omgaan met je tijd, dus meer tijd uit je dag halen. Daar komt het op neer, zoals ik begreep van de dames.' De workshop voor vrouwen is volgens Stef Meurs dan ook voor herhaling vatbaar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  35° / 18°
  10 %
 • Zondag
  33° / 20°
  10 %
 • Maandag
  33° / 21°
  20 %
Meer weer