Leerzame filmpjes over bloembollen voor basisscholen

Hoe groeien en bloeien bloembollen eigenlijk? En hoe worden nieuwe tulpen gemaakt? Deze vragen komen voorbij in filmpjes die de Bollenacademie deze week heeft gelanceerd op basisschool De Regenboog in Voorhout.

Met deze filmpjes wil de Bollenacademie leerlingen van basisscholen op een leuke manier kennis laten maken met alle facetten van bloembollen. De filmpjes zijn gemaakt door een journalist van het tv-programma Het Klokhuis, zodat ze goed aansluiten bij de belevingswereld van kinderen tussen 8-12 jaar.

Alle vier de afleveringen van 'Hoe zit dat eigenlijk?' zijn te vinden op het YouTube kanaal (https://www.youtube.com/user/TheKAVB) van de KAVB, de ketenorganisatie voor de bloembollensector.

Naast een gastles van acteur Niek Roozen gingen de kinderen ook zelf aan de slag met het planten van bloembollen in de schooltuin. Ook bij verzorgingshuis AgnesStaete gingen er tientallen bloembollen de grond in.

Zelf ervaren

Annette Dwarswaard is juf bij De Regenboog: 'We vinden het als school belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd zelf ervaren hoe mooi de natuur is. We willen onze leerlingen vertrouwd maken met hun eigen omgeving, in dit geval de Bollenstreek! Ze zien de bloemen om zich heen bloeien, maar weten nu ook wat er allemaal aan vooraf gaat.'

De filmpjes 'Hoe zit dat eigenlijk?' zijn onderdeel van het project Studiebol van de Bollenacademie. In dit project ontwikkelt de Bollenacademie actueel lesmateriaal voor leerlingen, studenten en werkenden. Naast deze filmpjes voor basisscholen worden er binnen dit project ook teelthandleidingen en themaboeken rondom bloembollen ontwikkeld.

Mooie aanvulling

Volgens André Hoogendijk, voorzitter van de Bollenacademie, zijn de vier filmpjes een mooie aanvulling op het bestaande lespakket: 'Elk filmpje wordt afgesloten met een vraag, zodat kinderen in de klas ook zelf aan de slag kunnen. Daarnaast is er voor de docenten een lesbrief ontwikkeld met een aantal lessuggesties.'

Stichting Bollenacademie is een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en teeltadvies in de bloembollensector. De Bollenacademie heeft onder andere als doel om een goed scholingsaanbod te realiseren voor studenten en werkenden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer