Drukke+start+voor+Team+Agro+NL
Nieuws
© Arie Meijer

Drukke start voor Team Agro NL

Team Agro NL heeft twee drukke weken achter de rug. Begin vorige week is de stichting opgericht. Later die week stonden ze op de Grüne Woche in Berlijn. Naast alle media aandacht die de stichting kreeg hadden ze ook nog de werkzaamheden op hun eigen bedrijven. Team Agro NL bestaat uit boeren en boerinnen uit verschillende landbouwsectoren, die de krachten hebben gebundeld. De stichting wil volgens Coen Bosch functioneren als koepel waarin al bestaande pr-initiatieven samenwerken.

'Je kunt elkaar heel goed versterken. Samen op een beurs staan is toch wat anders dan individueel op een beurs staan is toch wat anders dan als organisatie of stichting op een beurs staan. En zo kun je op veel meer manieren samenwerken.'

De stichting wil de sector positief in het nieuws brengen en daarbij vooral de consument bereiken. De eerste tegenslag krijgt Team Agro NL begin deze week als de fraude bij de melkveehouderij aan het licht komt. 'Als Team Agro doen wij daar niets mee. Tuurlijk als er fraude gepleegd wordt, moet dat gewoon uitgezocht worden. En degene ter verantwoording geroepen worden wie dat betreft. Maar het kan niet zo zijn dat de hele agrarische sector afgerekend wordt op 2 procent of minder, die het niet zo nauw met de regels neemt. Uiteindelijk willen wij laten zien alle positieve dingen gebeuren. Beboet of bestraft worden,' aldus Bosch.

Beurzen

Promotie en pr voor Nederlands voedsel moet volgens de stichting vanuit de voedselmakers zelf komen. Zij willen het geheel stroomlijnen. 'Uiteindelijk is er elke week wel iets Agrarisch te doen van Wereld Ei dag, tot Kom in de kas, of noem het maar op. Wij gaan de groep worden die ervoor zorgt dat de verbinding gelegd wordt, maar dat we niet in één weekend drie verschillende dingen positieve dingen door het land hebben, maar netjes achter elkaar proberen te plakken.'

Weer

 • Zondag
  21° / 15°
  70 %
 • Maandag
  21° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  30 %
Meer weer