Buitengebied+Gelderse+Vallei+krijgt+glasvezel
Nieuws
© Harry Tielman

Buitengebied Gelderse Vallei krijgt glasvezel

Het buitengebied van Gelderse Vallei Midden krijgt glasvezel. Maandag werd bekend dat 50,8 procent van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten.

Hiermee is de minimale deelname van 50 procent, de belangrijkste voorwaarde voor de aanleg, bereikt. Van dit glasvezelnetwerk profiteren inwoners in het buitengebied van de gemeenten Ede, Barneveld, Renswoude en een gedeelte van Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Scherpenzeel en Woudenberg.

Diverse partijen in de regio hebben zich ingezet om de deelname van minimaal 50 procent van de inwoners te bereiken. Het gaat dan om onder bijvoorbeeld burgerinitiatief Lunteren.net, gebiedscoöperatie O-gen en de gemeenten Ede en Barneveld.

Het communication & infrastructure fund (CIF) start na de zomervakantie met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De organisatie verwachting dat iedereen die een abonnement heeft afgesloten, eind 2018 over een glasvezelaansluiting beschikt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer