Dairy+Training+Centre+maakt+doorstart
Nieuws
© Jan van Liere

Dairy Training Centre maakt doorstart

Meer variatie en dichterbij de klant. Dat zijn belangrijke verbeteringen waarmee het Dairy Training Centre (DTC) een doorstart maakt.

Het trainingscentrum kwam in de problemen door een opgedroogde subsidiestroom, meldde de curator eerder. Johannes Brolsma, Han Tellegen en Jan Ulfman vormen op dit moment samen met een team van deskundige trainers van het nieuwe Dairy Training Centre. Dat moet het praktijktrainen in de melkveehouderij en melkverwerking continueren en verder verbeteren.

Volgens de initiatiefnemers is er grote behoefte aan trainen in de praktijk. Op de Nederlandse markt bedient DTC vooral melkveehouders en partijen werkzaam in de periferie van de landbouw. Internationaal verzorgt DTC praktijktrainingen voor grootschalige melkveehouderijbedrijven in Azië en Rusland, maar ook voor kleinschalige Afrikaanse ondernemers.

Behoeften

DTC komt letterlijk dichter bij de klant door verspreid over heel Nederland samen te werken met verschillende instituten en praktijkbedrijven. Het trainingscentrum ontwikkelt trainingsprogramma's samen met de klant, afgestemd op diens behoeften. De trainingsprogramma's zijn gericht op onder meer melkverwerking, management, klauwverzorging, inseminatie, veevoeding en diergezondheid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  27° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  31° / 16°
  10 %
 • Woensdag
  35° / 20°
  10 %
Meer weer