Boeren tegen ecoduct Zuid-Willemsvaart

Boeren zijn tegen de komst van een nieuw ecoduct over de Zuid- Willemsvaart bij het Limburgse Weert. Dat zei voorzitter Leon Faassen van de LLTB woensdag in EenVandaag.

Boeren+tegen+ecoduct+Zuid%2DWillemsvaart
© ZLTO

Provincie Limburg wil een ecoduct plaatsen, omdat veel wilde zwijnen verdrinken in het water. Faassen is bang voor omgeploegde akkers. 'Je moet ze daar houden waar ze thuishoren en ze niet uit het natuurgebied laten komen', vertelde hij. De boerenschade neemt volgens de LLTB toe. 'Het grootste probleem is dat de zwijnen onze gewassen beschadigen, ze ploegen echt onze akkers om en dat scheelt opbrengst', gaf hij bij EenVandaag aan.

Natuurmonumenten en andere natuurorganisaties steunen de plannen van de provincie wel. Wilde zwijnen mogen in Nederland buiten Nationaal Park de Hoge Veluwe en De Mijnweg in Limburg worden afgeschoten. Volgens de boeren stimuleert dit ecoduct juist de verspreiding van het wilde zwijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer