Opknapbeurt+wildraster+Meerlebroek
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Opknapbeurt wildraster Meerlebroek

Provincie Limburg gaat aan de slag met het onderhoud van het wildraster bij natuurgebied Meerlebroek.

Dat natuurgebied ligt tussen Reuver en de grens met Duitsland. Het ursus raster moet voorkomen dat wilde zwijnen schade toebrengen aan de landbouwgronden in die regio, maar het raster vertoont zwakke plekken en is op sommige stukken kapot.

'Het was lange tijd onduidelijk wie verantwoordelijk was voor het onderhoud van het raster; Provincie Limburg, Rijkswaterstaat of Staatsbosbeheer', zegt Marlie Coumans, regiobestuurder van LLTB-regio Midden-Limburg.

Verantwoordelijkheid

Uiteindelijk heeft de provincie verantwoordelijkheid genomen en wordt het raster hersteld, geeft Coumans. 'Het heeft even geduurd voordat er duidelijkheid kwam, maar ik ben blij dat er nu onderhoud aan het raster wordt gepleegd. Vanuit de LLTB is daar meerdere malen op aangedrongen.'

Het officiële leefgebied van wilde zwijnen is naast de Meinweg en de Veluwe, enkele jaren geleden uitgebreid met Meerlebroek. Daarbij is nadrukkelijk afgesproken dat het nieuwe raster langs dit leefgebied deugdelijk genoeg moet zijn om wilde zwijnen te weren. Komende maandag wordt er samen met de Faunabeheereenheid een rondgang gemaakt langs het raster in het gebied.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 1°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer