Prins Rick verruilt koeiengeloei voor carnavalsgehos

Melkveehouder Rick van Cleef uit Vorstenbosch is dit jaar Prins Rick d'n Urste van carnavalsvereniging de Piereslikkers uit dezelfde plaats. 'Het is een eer om gevraagd te worden. Ik heb er nu twee weekenden op zitten en dat moet je meemaken. Dat is niet te beschrijven.'

Samen met zijn ouders runt hij een melkveebedrijf en ijsboerderij met 165 koeien. 'Het liefst zit ik de hele dag tussen de koeien, vandaar dat ik daar het motto op heb aangepast. 'Loat ze moar loeie, we fiste vur unne goeie!' Omdat ik er met de carnaval wat minder ben laat de koeien maar loeien.'

Zijn ouders Jan en Jeanne zijn nu iets drukker met de boerderij omdat Rick veel weg is. Zijn ouders noemen hem een echte koeienman. 'Het liefst zit ik de hele dag tussen de koeien want van trekker rijden val ik in slaap.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  18° / 6°
  20 %
Meer weer