Natuurweide werkt aan plus op biozuivel

Met aanvullende normen wil De Natuurweide komen tot biologische melk met een plus. Hiervoor komt een apart programma voor melkveehouders en een aantal zuivel verwerkers.

Natuurweide+werkt+aan+plus+op+biozuivel
© Mike Schellart

Het programma wordt door de melkveehouders gezamenlijk met een aantal Nederlandse biologische zuivelverwerkers uitgevoerd. De aanvullende normen zijn aanvullend op de Europese normen voor de biologische landbouw.

Verschillende thema's

De aanvullende normen zijn beschreven in de invullijst waarin de normen per thema zijn gerubriceerd. De thema's zijn biodiversiteit, weidegang en dierenwelzijn, diergezondheid, uitstraling erf en bedrijf, presentatie naar de consument en energie en voer.

Weidegang

Zo moeten de koeien in de weideperiode minimaal 8 uur per dag naar buiten en mogen maximaal 6,5 koeien per hectare worden beweid.

Daarnaast is er aandacht voor een lage dierdagdosering en moet het bedrijf zich nadrukkelijk presenteren richting de consument. Ook zijn er eisen rond onder meer energie, de herkomst van het voer, ligcomfort, biodiversiteit en de reinheid van het bedrijf.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer