Natuurweide+werkt+aan+plus+op+biozuivel
Nieuws
© Mike Schellart

Natuurweide werkt aan plus op biozuivel

Met aanvullende normen wil De Natuurweide komen tot biologische melk met een plus. Hiervoor komt een apart programma voor melkveehouders en een aantal zuivel verwerkers.

Het programma wordt door de melkveehouders gezamenlijk met een aantal Nederlandse biologische zuivelverwerkers uitgevoerd. De aanvullende normen zijn aanvullend op de Europese normen voor de biologische landbouw.

Verschillende thema's

De aanvullende normen zijn beschreven in de invullijst waarin de normen per thema zijn gerubriceerd. De thema's zijn biodiversiteit, weidegang en dierenwelzijn, diergezondheid, uitstraling erf en bedrijf, presentatie naar de consument en energie en voer.

Weidegang

Zo moeten de koeien in de weideperiode minimaal 8 uur per dag naar buiten en mogen maximaal 6,5 koeien per hectare worden beweid.

Daarnaast is er aandacht voor een lage dierdagdosering en moet het bedrijf zich nadrukkelijk presenteren richting de consument. Ook zijn er eisen rond onder meer energie, de herkomst van het voer, ligcomfort, biodiversiteit en de reinheid van het bedrijf.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 15°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer