Tobroco%2DGiant+breidt+uit+in+Oisterwijk
Nieuws
© Han Reindsen

Tobroco-Giant breidt uit in Oisterwijk

Door een groeiende vraag naar knikladers, verreikers en skid steers gaat machinefabrikant Tobroco-Giant de huidige productielocatie in Oisterwijk verder uitbreiden.

Als eerste verhuizen de afdelingen verkoop en Research & Development (R&D) naar een nieuwe locatie in Oisterwijk. Het nieuw te bouwen pand zal alle technische snufjes herbergen die noodzakelijk zijn om nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen. Tobroco-Giant zet zich de komende jaren actief in op schonere Stage V-dieselmotoren en elektrisch aangedreven machines.

De huidige locatie waar de afdelingen R&D en verkoop zich nu bevinden, voegt de machinefabrikant bij de productielocatie, waardoor meer assemblagecapaciteit ontstaat. De uitbreiding van de productie vindt op diverse manieren plaats. Het vloeroppervlak wordt met 8.000 vierkante meter vergroot en blijft verdeeld over twee verdiepingen om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte.

Productielijnen

Er komen productielijnen waarbij de productie wordt aangestuurd door de vraag. Ook het 'papierloos' produceren voert Tobroco-Giant verder door. Daarnaast gaat er meer voorassemblage plaatsvinden. Hierdoor verbetert de doorlooptijd en zijn deze componenten sneller op de productieplaatsen.

Verder investeert Tobroco-Giant steeds verder in lastechnieken, zoals de twee nieuw geïnstalleerde lasrobots, buigbanken en freesmachines. Deze gaan bijdragen aan het verhogen van de productie en het optimaliseren van de kwaliteit.

Magazijn

Voor de opslag van onderdelen voor productie en service realiseert de machinefabrikant een magazijn met een hoogte van 16 meter. Het magazijn wordt volledig manloos aangestuurd. De aanvoer naar dit magazijn verloopt via diverse nieuwe loadingdocks die ervoor zorgen dat onderdelen en gereed product elkaar niet meer kruisen.

Met behulp van rollerbanen gaan de inkomende goederen naar een tijdelijke opslag waar diverse (kwaliteits)controles plaatsvinden. Een deel van de goederen gaat dan rechtstreeks naar de productie en een deel wordt opgeslagen in het magazijn.

Automatisering

Om zeker te zijn van een efficiëntie aanvoer van onderdelen, is er al geïnvesteerd in een nieuw automatiseringssysteem. Een computersysteem stuurt het gehele logistieke proces aan en zorgt ervoor dat de juiste aantallen uit het magazijn worden gehaald.

Elektrische trekkers zullen dagelijks diverse rondes maken en zorgen dat alles op de juiste plaats terechtkomt. Bij de nieuwbouw houdt Tobroco-Giant rekening met de mogelijkheid tot het toepassen van aanvoerbanden in een later stadium.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer