Lesmateriaal helpt bij nieuwe plantenveredelingstechniek

Onderzoekers van Wageningen UR hebben samen met leraren een lessenpakket ontwikkeld. Daarmee kunnen docenten in MBO en HBO en op Universiteiten beter les geven over nieuwe technieken in de plantenveredeling.

Lesmateriaal+helpt+bij+nieuwe+plantenveredelingstechniek
© Eigen Foto

Het lessenpakket is ondergebracht op de website van Groen Kennisnet en is vanaf heden beschikbaar. De lespakketten bevatten video's en presentaties met uitleg over bijvoorbeeld Crispr-Cas.

Op dit moment komen er met grote snelheid nieuwe technieken in de plantenveredeling beschikbaar. Crispr-Cas en andere zogenoemde genoom-editing-technieken zijn daar een mooi voorbeeld van.

Geen sinecure

Het geven van onderwijs over die nieuwe plantenveredelingstechnieken is geen sinecure. Onderzoekers van Wageningen UR hebben daarom samen met leraren speciaal voor het groene onderwijs een lesmateriaal samengesteld.

In de lessen komen kansen en risico's naar voren, zodat de leerlingen zich zelf een gefundeerde mening kunnen vormen over de technieken. De samenstelling van het lespakket is gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Thema's

Het lesmateriaal is opgedeeld in een aantal thema's, zoals maatschappelijk debat, toepassingen en regelgeving. Per thema zijn er één of meer PowerPoint-bestanden beschikbaar, vaak een voor MBO plus een voor HBO en universiteit.

De docenten kunnen die presentaties direct gebruiken of naar eigen inzicht aanpassen. Het lespakket geeft ook materiaal voor het in de klas opzetten van een rollenspel over nieuwe technieken in de plantenveredeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer