Proeftuin+Randwijk+levert+fruit+aan+Wageningen+UR
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Proeftuin Randwijk levert fruit aan Wageningen UR

Onder de noemer Fruit@work is afgelopen week gestart met een project waarin Wageningen UR haar personeel gratis fruit aanbiedt. Proeftuin Randwijk levert het fruit.

Als verantwoordelijke partij voor de afzet van het fruit van Proeftuin Randwijk, heeft Fruitconsult ingeschreven op de Europese aanbesteding en zijn zij, uit een flink aantal inschrijvingen, als meest aantrekkelijke inschrijver geselecteerd.

Wageningen UR stelde bij de inschrijving strenge eisen op het gebied van duurzaamheid. Met dit project pakt de universiteit haar verantwoordelijkheid om bij te dragen in de gezondheid en vitaliteit van haar personeel.

Kleine partijtjes

Een groot deel van het fruit ten behoeve van Fruit@work zal afkomstig zijn van Proeftuin Randwijk. Hierbij is het voor de proeftuin een goede mogelijkheid om ook de vele kleine partijtjes aan rassen en mutanten die op de proeftuin gedemonstreerd worden, tot waarde te brengen.

Daarnaast is er wekelijks een weekinfo ten behoeve van de 6.000 medewerkers van Wageningen UR. Het is mooi om in deze weekinfo veelvuldig het fruit dat in Nederland geproduceerd wordt, onder de aandacht te brengen. Uiteindelijk zal ernaar gestreefd worden om regelmatig ook feedback te vragen aan de WUR medewerkers.

In overleg met ras-eigenaren, worden soms ook relatief nieuwe rassen in Fruit@work aangeboden. Zo konden de WUR-medewerkers afgelopen week kennis maken met Grafin Gepa.

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  30 %
 • Vrijdag
  8° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
Meer weer