Nieuwe+trekker+op+verlanglijst+Europese+boer
Nieuws
© Arie Meijer

Nieuwe trekker op verlanglijst Europese boer

Europese boeren willen vooral investeren in trekkers. Dat blijkt uit DLG-Agrifuture Insights met informatie over Duitsland, Nederland, Polen, Groot-Brittannië en Rusland.

DLG-Agrifuture Insights, de nieuwe internationale trendanalyse in de agrarische sector van de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG), onderzoekt het ondernemingsklimaat in de landbouw en agribusiness door een wereldwijd panel van tweeduizend toonaangevende boeren in dertien landen.

Elke maand publiceert DLG-Agrifuture Insights een 'grafiek van de maand' uit het uitgebreide assortiment van ontwikkelingstrends in de internationale landbouwmarkten. Deze maand richt de grafiek zich op de investeringsgebieden in de landbouwtechniek. Hieruit blijkt dat in de vijf landen de focus bij investeringen bij de trekker ligt.

Nederland

Relatief gezien is er in Nederland weinig interesse om in trekkers te investeren. In de andere landen is de belangstelling groter. In Nederland ligt de focus vooral op technologie voor grasland en het oogsten van voedsel. Nieuwe techniek levert een bijdrage aan het verlagen van de kosten en daarmee de winstgevendheid van de melkproductie.

Boeren in Rusland willen relatief veel investeren in oogsttechniek, zoals maaidorsers. De recordgraanoogsten drijven de vraag naar nieuwe oogsttechnologie op om zo oogstverliezen te minimaliseren en de winstgevendheid te verhogen. Relatief gezien willen de Russen veel investeren in trekkers.

Groot-Brittannië

Ook in Duitsland zijn boeren vooral van plan om te investeren in trekkers. Daarnaast ook in bodembewerking. In Polen is relatief veel belangstelling voor maaidorsers en directzaaitechniek om zo de arbeidskosten te verlagen. Met uitzondering van trekkers is er in Groot-Brittannië weinig animo om te investeren in landbouwmachines.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 15°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer