'Laat de sleutel niet in de trekker zitten'

Het buitengebied Hengelo/Vorden heeft woensdag als eerste in Nederland de ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied ontvangen. Dit kwam mede tot stand door inzet van LTO Noord West Achterhoek.

'Overal gebeurt wat', vertelt melkveehouder Henk Oosterink uit Hummelo. 'We hebben namens LTO een enquête gehouden onder de leden. Daaruit bleek dat iedereen zich wel veilig voelde, maar ook iedereen kende wel iemand waar wat gestolen is.'

Oosterink hoort vaak over diefstal van bestrijdingsmiddelen bij loonwerkers en akkerbouwers. Hij heeft zelf op zijn bedrijf ook al enkele maatregelen genomen. 'Haal die sleutel uit de trekker. In het begin is het even wennen, want dan vergeet je hem wel eens.'

Oosterink vergelijkt het met de auto. 'Daar laat je de sleutel ook niet in zitten. En de gemiddelde trekker is duurder dan een auto, dus wat dat betreft is het niet onverstandig om de trekker af te sluiten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  18° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  10 %
Meer weer