Albert+Heijn+introduceert+%27beter+leven%27+konijn
Nieuws
© pieter stokkermans

Albert Heijn introduceert 'beter leven' konijn

Albert Heijn is vrijdag als eerste supermarktketen gestart met de verkoop van konijnenvlees met één Beter Leven ster, het keurmerk van de Dierenbescherming voor verbeterd dierenwelzijn.

Met name het moederkonijn gaat er op vooruit. Zij leeft voortaan in een groep en niet meer alleen in een kooi. Hiermee is Albert Heijn een voorloper. Andere supermarktketens in Nederland verkopen nog konijnenvlees zonder keurmerk.

Naast de groepshuisvesting voor de moederdieren krijgen de één-ster-dieren ook meer ruimte. Konijnen zonder keurmerk leven met zo'n twaalf dieren op een vierkante meter. Het moederkonijn zit haar hele leven alleen opgesloten in een kooi, terwijl ze van nature een zeer sociaal dier is.

Feestdagen

Voor de feestdagen is er nog niet voldoende konijnenvlees met één ster beschikbaar. Daarom ligt er ook nog konijnenvlees zonder dierenwelzijnskeurmerk in het schap. Albert Heijn streeft er naar in de nabije toekomst alleen nog maar konijnenvlees met een ster te verkopen.

Wakker Dier reageert positief op het initiatief: 'Albert Heijn pakt als enige supermarkt het ergste konijnenleed aan', aldus woordvoerder Anne Hilhorst.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  30 %
Meer weer